VVD: Alleen parkeerplekken opheffen als wachtlijst is verdwenen

De VVD wil dat Amsterdam voortaan alleen nog maar parkeerplekken opheft wanneer in het betreffende stadsdeel geen wachtlijst voor parkeervergunningen meer is. In verschillende stadsdelen, zoals Centrum en West, worden nu ondanks de wachtlijsten wel parkeerplekken opgeheven.

De VVD wil dat Amsterdam voortaan alleen nog maar parkeerplekken opheft wanneer in het betreffende stadsdeel geen wachtlijst voor parkeervergunningen meer is. In verschillende stadsdelen, zoals Centrum en West, worden nu ondanks de wachtlijsten wel parkeerplekken opgeheven. Gemeenteraadslid Bas van ’t Wout: “Het is ronduit asociaal dat Amsterdammers op veel plekken in de stad jarenlang op een parkeervergunning moeten wachten. Wij willen een verbod op het opheffen van parkeerplekken als er wachtlijsten zijn.

De VVD stoort zich aan de besluitvorming over de parkeergarage Marnix door stadsdelen Centrum en West: “Na vijf jaar discussie lag er in de deelraden Centrum en West eindelijk een besluit voor om een parkeergarage met 800 parkeerplekken te bouwen bij het Marnixbad. Los van dat dit veel te lang heeft geduurd is het werkelijk bizar dat gekoppeld aan dit besluit wordt voorgesteld om hetzelfde aantal nieuwe parkeerplekken weer op te heffen in de openbare ruimte terwijl er in beide stadsdelen enorme wachtlijsten bestaan. Een voorstel om voor tientallen miljoenen euro parkeerplekken ondergronds te brengen en helemaal niets aan de parkeerdruk en wachtlijsten te doen, kan de VVD absoluut niet steunen,” aldus Van ’t Wout.